T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARS / SUSUZ - Susuz Şehit Ömercan Yekebağcı Çok Programlı Anadolu Lisesi

2024 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı

2024 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı - BAŞVURU

Başlangıç Tarihi :03.01.2024 10:00

Bitiş Tarihi :30.01.2024 23:59

Sınav Ücreti:295 TL

Sınav Tarihi : 03.03.2024  

GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 7 Şubat 2024 (Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırımlı olarak aynı gün ödenmelidir.)

 Adayların başvuru yapmadan önce Milli Savunma Bakaknlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri önerilir.

Ödeme Yerleri:Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); QNB Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve mobil bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

1. Harp Okulları için; a. 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine girmeleri gerekmektedir. b. 2024-YKS’nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeleri gerekmektedir.

2. Astsubay Meslek Yüksekokulları için; 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.

Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

DİKKAT: Harp Okulları için 2024 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ne girmeyen adaylar ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeyen; Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 2024 yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen adaylar, hiçbir surette askerî okullara yerleştirilmeyecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2024 - Güncelleme: 17.01.2024 09:20 - Görüntülenme: 24
Kaynak: ais.osym.gov.tr
  Beğen | 0  kişi beğendi